Ψήφισμα του Δ.Σ. της ΕΚΔΕΦ. για την εκδημία της συναδέλφου και μέλους του Αναστασίας Μεσσάρη.

ΨΗΦΙΣΜΑ

της  Ένωσης  Καθηγητών και Διανοουμένων για  την Προαγωγή  της Φιλοσοφίας  στην Εκπαίδευση ( ΕΚΔΕΦ.)

για την εκδημία της Αναστασίας Μεσσάρη

Η Ένωση Καθηγητών και Διανοουμένων για την Προαγωγή της Φιλοσοφίας στην Εκπαίδευση (ΕΚΔΕΦ.), μη κερδοσκοπικό επιστημονικό σωματείο ιδρυθέν το 1982 και με ενεργό ρόλο στα πνευματικά και εκπαιδευτικά ζητήματα της χώρας, εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την αδόκητη εκδημία της Αναστασίας Μεσσάρη, πολύπειρης καθηγήτριας φιλολόγου (ΠΕ02), επί σειρά ετών στελέχους της εκπαίδευσης, διδάκτορα Φιλοσοφίας, καθώς επίσης και δραστήριου και πολύτιμου μέλους της Ένωσής μας (μέλους του Δ.Σ. από το 2015).

Ειδικότερα, η Αναστασία Μεσσάρη διέγραψε μια πολυετή σταδιοδρομία ως μάχιμη εκπαιδευτικός (τα περισσότερα χρόνια στη Δ΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας) και διετέλεσε Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου, μέλος του τοπικού ΠΥΣΔΕ, καθώς και αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης. Από το 2018 ήταν Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου στο 6ο ΠΕΚΕΣ Αττικής (Πειραιά). Σημαντικό και το συγγραφικό της έργο, κορυφαία στιγμή του οποίου υπήρξε η εμβριθής διδακτορική της διατριβή με θέμα μια συγκριτική θεώρηση της διαλεκτικής στους Πλάτωνα και Αριστοτέλη, δυνάμει της οποίας της απονεμήθηκε επάξια ο τίτλος του διδάκτορα του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2012.

Η αγαπημένη μας Νατάσα Μεσσάρη διακρίθηκε για το επιστημονικό της έργο, την αγάπη της για το εκπαιδευτικό λειτούργημα, την υπηρεσιακή της συνέπεια, την υπευθυνότητα, τη φιλοτιμία, την αφοσίωση στα επαγγελματικά της καθήκοντα, το εξαίρετο ήθος της. Συνέβαλε ουσιαστικά στην αναβάθμιση του κύρους της ΕΚΔΕΦ. με τις πρωτοβουλίες που αναλάμβανε και τις ουσιαστικές προτάσεις που κατέθετε.

Δια του παρόντος το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΔΕΦ αποφασίζει:

  1. Να εκφράσει την ειλικρινή συμμετοχή του στο πένθος των οικείων της,
  2. Να προβεί εν ευθέτω χρόνω στις ενέργειες εκείνες που θα αναδείξουν το έργο της εκλιπούσας και θα διατηρήσουν ζωντανή τη μνήμη της,
  3. Να προβεί στη δημοσιοποίηση του παρόντος με κάθε πρόσφορο μέσο.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιώργος Η. Ηλιόπουλος                                       Θεόδωρος Διονυσόπουλος